opc_loader

                       

         

1956 - 2018 Nihek al 62 jaar aan slag!


Het is allemaal begonnen in 1956. Nico van Heemskerk startte samen met zijn vrouw een eigen winkel. Sporthuis Nihek. De letters zijn afgeleidt van Nico van Heemskerk. Zijn hobby werd zijn broodwinning. Nihek is gespecialiseerd in honk- en softbalmaterialen. Aangezien de financiele middelen destijds beperkt waren, was het importeren van Amerikaanse goederen niet mogelijk. Hij maakte daarom zelf zijn eigen artikelen, waaronder houten knuppels, handschoenen, catchers en ook scheidsrechters-outfits.
 

Vrachtwagen met hout voor Nihek

Louisville Slugger Baseball magazine publiceerde in 1952 een geiilustreerd verhaal over de beste fabricage van houten knuppels. Dit artikel was de enige informatie die hij had. Maar wat zijn ogen zagen konden zijn handen maken. Menige club in Nederland heeft gespeeld met knuppels en andere bijbehorende artikelen van zijn hand. Later toen de financiele situatie verbeterd was konden zij gaan importeren uit Amerika en Aziatische landen. Later maakte hij alleen nog knuppels voor speciale gelegenheden. Er werd nu inmiddels door de spelers merendeels met aluminium knuppels geslagen, waardoor de vraag terugliep. Doordat het sinds 2000 verplicht is in diverse klasses om met hout te slaan is er nu weer meer vraag naar houten knuppels. Aangezien het moeilijk is om aan goed hout te komen( hij was daar erg kritisch in!) en de prijs van hout ook erg hoog is, worden de knuppels nu geimporteerd.
 

Even voelen of de knuppel zo goed is

In 1991 was het welletjes en hebben zij de winkel over gedaan aan Coby van Breukelen. Sinds november 2013 heeft Sporthuis Nihek nu ook een online shop.
hout voor knuppels