opc_loader

                       

         

 HONKBAL SOFTBAL HANDSCHOEN KOPEN

 

Nihek helpt je graag met het kopen van een honkbal of softbal handschoen. 

Een handschoen moet niet te groot zijn, kan niet op de groei gekocht worden.  Anders heb je geen controle om de bal te klemmen.

Jeugdhandschoenen voor de beginners en handschoenen voor recreatief gebruik zijn merendeels gemaakt van dunner en daardoor soepeler leer. Hierdoor is met name voor de startende kinderen de handschoen makkelijk te bedienen. En zowel voor de kinderen als voor recreatieve doeleinden een vriendelijker prijskaartje.

HONKBAL SOFTBAL HANDSCHOEN KOPEN

 

De handschoenen gaan hierdoor wel wat minder lang mee. Zo'n 2 jaar, maar dan zijn de kinderen meestal qua maat ook weer aan een grotere handschoen toe. Als de kinderen aan een volgende handschoen toe zijn, dan is het verstandiger om voor een betere leerkwaliteit te kiezen. Naarmate de kinderen ouder worden, gaan ze ook harder gooien en dan is een wat zwaardere handschoen natuurlijk prettiger.

 

Leer is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Dat vertaalt zich in de prijs van de handschoen.

Wilson werkt steeds vaker met superskin voor de buitenkant van de handschoen bij de modellen met zwaardere kwaliteit  leer. Dit heeft de helft van het gewicht van leer, maar is 2 x sterker. Hierdoor worden de handschoenen wat lichter.

Waar moet je op letten bij het kopen van een handschoen? Handschoenen zijn er van 9 inch tot 13 inch. Welke maat geschikt is hangt samen met de grootte en sterkte van de hand en de motoriek. Doordat een softbal groter is dan de honkbal , zal daardoor een iets grotere handschoen nodig zijn om de bal goed te omvatten.

Voor het binnenveld wordt meestal met  een wat kleinere handschoen gespeeld, dan in het buitenveld.Binnenveld moeten snelle acties gedaan worden, bij het buitenveld is het belangrijker dat de bal gevangen,danwel gestopt wordt.

 

Voor het 1e honk wordt bij honkbal meestal een speciale handschoen gebruikt. De 1e-honk handschoen. Deze ziet er anders uit dan de overige veldershandschoenen. Ook de catchers hebben meestal een andere handschoen.De honkbalcatch handschoen en softbalcatch handschoen. Deze speciale handschoenen mogen dan ook alleen gebruikt worden op deze posities. Hulp nodig voor het kopen van een handschoen? Schroom niet om advies te vragen.

 

->    ons assortiment

 

Leer heeft onderhoud nodig. Dit verlengt de levensduur van de handschoen. Uitgedroogd leer zal op den duur gaan scheuren en veters breken af. Kijk de handschoen regelmatig na en geef hem af en toe leervet als hij kalig wordt. Ook wat vet aan de hand en dan de binnenkant ook wat invetten. Door transpiratie droogt leer ook uit. Na het seizoen de handschoen lekker invetten en met bal erin( voor de vorm) wegleggen.

Niet te veel vet of olie gebruiken. Dan wordt het leer doordrenkt en verliest het zijn stevigheid. 

Wij adviseren om de handschoen soepel te maken door de handschoen te gebruiken. Lekker mee gaan trainen en dan wordt de handschoen goed gevormd naar jouw hand. Alle andere methodes staan wij niet achter. Zeker het duimstuk niets mee doen. Dat is het belangrijkste deel en moet stevig blijven.