opc_loader

                       

         

Garantie

Sporthuis Nihek heeft van alle leveranciers de garantiebepalingen gekregen. Wij zijn genoodzaakt ons hier aan te houden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.
 

KNUPPELS:

Easton, Louisville Slugger en DeMarini (Wilson) geven buiten Amerika geen garantie op knuppels. Sporthuis Nihek geeft als service 1 maand garantie op het scheuren, breken en het ontstaan van deuken. Na deze periode kan er geen garantie meer worden gegeven. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt. Kleine deukjes en geluiden kunnen eventueel ontstaan, maar beïnvloeden het slaan niet en vallen daarom niet onder de garantie. Knuppels waar volgens de gebruiker opeens de "power" uit is vallen ook niet onder garantie. Aluminium knuppels worden "afgebakken". Tijdens dit proces kan er aan de binnenzijde van de knuppel wel eens een klein stukje loskomen wat vervolgens een geluid maakt als een rollend steentje. Ook dit beïnvloedt het slaan niet en valt daarom buiten iedere vorm van garantie. BELANGRIJK: Aluminium knuppels zijn zeer temperatuurgevoelig. Van de leveranciers mag er niet mee geslagen worden als het minder dan 16 graden is. Er wordt absoluut geen garantie gegeven als de knuppel kapot is gegaan bij koud weer. Een knuppel mag ook alleen maar gebruikt worden met echte wedstrijdballen. Alle garantie vervalt als de knuppel op een werpmachine gebruikt is. Sommige artikelen zijn bestemd voor bepaalde leeftijdsgroepen. Vooral met knuppels kan dit het geval zijn. Er zijn bijvoorbeeld jeugdknuppels die alleen door de Peanuts en Pupillen met zachte ballen gebruikt mogen worden. Dit staat op de betreffende knuppel of bij de omschrijvingen van deze knuppels. Als deze knuppels tóch gebruikt worden met harde ballen vervalt uiteraard de garantie. De leveranciers gaan ervan uit dat knuppels voor persoonlijk gebruik zijn en niet dat het hele team 1 en dezelfde knuppel gebruikt, waardoor de levensduur logischerwijs veel korter is. Ziet een knuppel eruit alsof hij binnen een korte tijd extreem veel gebruikt is, dan vervalt ook alle garantie. Op houten knuppels (ash, maple, óf composite) zit geen enkele garantie.
 

HANDSCHOENEN:

3 Maanden garantie op scheuren e.d. Bij breuk veter wordt veter vervangen.

 

SCHOENEN:

1 Maand op fabrieksfouten. Dit kan zijn: afgebroken spikes of gescheurde zolen. Kapotte neuzen (bij bv. werpers), "gespikete" schoenen, e.d. vallen niet onder de garantie.
 

SLAGHANDSCHOENTJES:

1 Maand alleen op fabrieksfouten. Dit kan zijn: kapotte stiksels.